Frequently Asked Questions

Zoeken op trefwoord:

Registratie:

 • Hoe kan ik mij GRATIS registreren ?

  Klik op "Gratis registreren" en vul al uw persoonlijke gegevens correct in zodat uit het oog verloren vrienden u éénvoudig kunnen terugvinden en contacteren op de website. Om uw aanmelding te bevestigen krijgt u een e-mail met daarin een activatielink.

 • Hoe kan ik mijn wachtwoord opnieuw aanvragen ?

  Om uw wachtwoord opnieuw aan te vragen klikt u op "Mijn account" en daar kan u aan de hand van het e-mail adres die u had gebruikt om te registreren, uw wachtwoord opnieuw aanvragen.

Index home-pagina:

 • Hoe breng ik vrienden op de hoogte van deze website ?

  Klik bovenaan op "Aanraden aan vrienden" en kies vervolgens één van de mogelijke methoden om uw vrienden op de hoogte te brengen. Klik daarna op versturen en de geselecteerde personen worden via e-mail op de hoogte gebracht van schoolmakkers.be.

 • Hoe kan ik inloggen op de website ?

  Selecteer bovenaan in de balk "Inloggen" en vul daarna uw e-mail adres en wachtwoord in en klik op inloggen. U hebt nu toegang tot de website.

 • Hoe plaats ik SchoolMakkers.be bij mijn favorietenlijst ?

  Klik bovenaan op "Favorieten" en bevestig met OK, schoolmakkers.be maakt vanaf nu deel uit van uw favorietenlijst.

 • Hoe teken ik het gastenboek ?

  Klik bovenaan in de balk op "Gastenboek" en voeg uw bericht toe. Veel te éénvoudig om het niet te doen toch?

 • Waar vind ik de Algemene Voorwaarden van de site ?

  Klik bovenaan op "Voorwaarden" en u krijgt onmiddellijk een volledig overzicht van de voorwaarden.

 • Welke adverteermogelijkheden zijn er van toepassing ?

  Scroll volledig naar beneden en selecteer onderaan in de balk "Adverteren". U krijgt onmiddellijk een overzicht van de adverteermogelijkheden.

Scholen opzoeken, toevoegen, verwijderen:

 • Hoe kan ik mijn school terugvinden ?

  Klik op "Zoek school". Er zijn verschillende zoekmogelijkheden om uw school terug te vinden zoals: Provincie, Gemeente, Trefwoord & Postcode.

 • Hoe verwijder ik een school ?

  Ga naar "Mijn scholen" en klik naast de naam van de te verwijderen school op "Verwijderen".

 • Hoe voeg ik een school toe aan mijn account ?

  Nadat u uw school hebt gevonden kan u deze aan uw account toevoegen op volgende manier. Klik op de schoolnaam en selecteer bij "Opties: ik zat op deze school". De school is nu toegevoegd aan uw persoonlijke scholenlijst.

 • Hoe wijzig ik de e-mail instellingen van mijn scholen ?

  Klik op mijn scholen en selecteer naast de school waarvan u de e-mail instellingen wil veranderen instellen. Daarna krijgt u een keuzemenu en dient u na de wijziging enkel nog te bevestigen met school toevoegen.

 • Mijn school staat niet in de lijst, wat nu ?

  Klik op "Zoek school" en scroll volledig naar beneden, u hebt nu de mogelijkheid om een school toe te voegen. Vul de gegevens zo correct mogelijk in en klik op versturen. Na controle door de webmaster zal de school wel of niet toegevoegd worden aan de database. U krijgt eveneens een e-mail wanneer de school is toegevoegd.

Makkers opzoeken, toevoegen, verwijderen:

 • Hoe kan ik iemand toevoegen tot de lijst mijn schoolmakkers ?

  Klik op zoek makker en vervolledig de zoekprocedure met voornaam, achternaam of bijnaam. Wanneer u de persoon in kwestie gevonden hebt klikt u op de naam en daarna kiest u bij opties "Aan makkers toevoegen. Vanaf nu behoort hij/zij bij uw lijst van schoolmakkers.

 • Hoe kan ik mijn schoolmakkers terugvinden ?

  Klik op "Zoek makker". Er zijn verschillende zoekmogelijkheden om uw schoolmakkers terug te vinden zoals: Voornaam, Achternaam, Bijnaam & Gemeente. Vanuit elke zoekopdracht krijgt u een overzicht van alle personen die aan uw zoekcriteria voldoen.

 • Hoe verwijder ik een schoolmakker ?

  Ga naar "Mijn schoolmakkers" en klik naast de naam van de te verwijderen persoon op "Verwijderen".

Activiteiten opzoeken, toevoegen, verwijderen:

 • Hoe plaats ik een activiteit of evenement op de website ?

  Nadat u bent geregistreerd als gebruiker kan u onbeperkt activiteiten/evenementen uit uw regio of school insturen. Alles is mogelijk van kaarting tot fuif. Klik op de homepage onderaan in het kader van activiteit/ evenement op uw eigen activiteit/evenement insturen en vervolledig het formulier met correcte gegevens.

 • Hoe plaats ik een foto bij een activiteit of evenement ?

  Nog in ontwikkeling.

 • Hoe verwijder ik een activiteit of evenement op de website ?

  In de kolom "Mijn gegevens" klikt u op "Mijn activiteiten/evenementen". Daarna krijgt u een overzicht van al uw ingestuurde activiteiten/evenementen en kan u deze verwijderen door op de "Verwijder" functie te klikken.

 • Hoe zoek ik een activiteit of evenement op de website ?

  Klik op "Activiteiten & evenementen" in het Navigatie menu en u krijgt onmiddellijk een overzicht van de laatste 20 geplaatste activiteiten/evenementen uit alle regio's. Door op de landkaart een provincie te selecteren kan u zoeken naar activiteiten/evenementen die plaatsvinden in uw regio. Let op er zijn enkel activiteiten/evenementen in de gemeenten die in het rood staan aangegeven. Dit maakt het voor jullie éénvoudiger om te zien waar er activiteiten/evenementen plaatsvinden.

Reünies opzoeken, toevoegen, verwijderen:

 • Hoe plaats ik een foto bij een reünie of bijeenkomst ?

  Nog in ontwikkeling.

 • Hoe plaats ik een reünie of bijeenkomst op de website ?

  Nadat u bent geregistreerd als gebruiker kan u onbeperkt reünies/bijeenkomsten uit uw regio of school insturen. Alles is mogelijk van schoolreünie tot 50 jarigen bijeenkomst. Klik op de homepage onderaan in het kader van reünie/bijeenkomst op uw eigen reünie/bijeenkomst insturen en vervolledig het formulier met correcte gegevens.

 • Hoe verwijder ik een reünie of bijeenkomst op de website ?

  In de kolom "Mijn gegevens" klikt u op "Mijn reünies/bijeenkomsten". Daarna krijgt u een overzicht van al uw ingestuurde reünies/bijeenkomsten en kan u deze verwijderen door op de "Verwijder" functie te klikken.

 • Hoe zoek ik een reünie of bijeenkomst op de website ?

  Klik op "Reünies & bijeenkomsten" in het Navigatie menu en u krijgt onmiddellijk een overzicht van de laatste 20 geplaatste reünies/bijeenkomsten uit alle regio's. Door op de landkaart een provincie te selecteren kan u zoeken naar reünies/bijeenkomsten die plaatsvinden in uw regio. Let op er zijn enkel reünies/bijeenkomsten in de gemeenten die in het rood staan aangegeven. Dit maakt het voor jullie éénvoudiger om te zien waar er reünies/bijeenkomsten plaatsvinden.

Navigatiebalk "Mijn Gegevens":

 • Hoe kan ik mij volledig uitschrijven ?

  Onderaan de navigatiebalk "Mijn gegevens" staat een aanklikbare link "Account verwijderen". Wanneer u op deze link klikt gaat u naar de pagina waar u met één klik al uw gegevens uit onze database kan verwijderen. Let op: het is definitief.

 • Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens aanpassen ?

  Klik op "Mijn account". Deze pagina geeft u de mogelijkheid om al uw gegevens aan te passen en eveneens uw biografie aan te vullen met alles wat uw oude of recente schoolmakkers over u mogen weten.

Foto's beheren:

 • Hoe bewerk ik mijn foto's om op de website te plaatsen?

  Klik op "Mijn account" en scroll naar beneden, daar zal u een link zien staan naar het programma "EasyResize". Download dit programma en installeer het op uw P.C. Eénmaal dit gebeurt is start u het programma op en klikt u op "Bestand". Selecteer daarna "Instellingen" en ga naar het vak "Kwaliteit/Compressie JPG. Selectuur nu "Houd afbeelding onder bepaalde grootte en vul het getal "400" in en klik op OK. Vanaf nu kan u een foto selecteren en onmiddellijk wordt deze aan uw rechterkant verkleind. U dient enkel en alleen nog de verkleinde foto op te slaan en u kan deze op de schoolmakkers.be website plaatsen. Veel succes met het bewerken van uw foto's.

 • Hoe plaats ik een foto op de website ?

  Klik in het menu Mijn Gegevens op Mijn foto's. In het volgende menu kan u nu de gewenste foto selecteren door op uw harde schijf te zoeken via de functie Bladeren. Eénmaal de juiste foto gevonden kan u deze ook nog aanvullen met wat nuttige informatie via het veld Bijschrift. Klik daarna op foto uploaden.

 • Hoe plaats ik een klassenfoto op de website ?

  Kies één van uw foto's van Mijn foto's waarvan u een klassenfoto wilt maken. Vervolgens kunt u de overige informatie van de klassenfoto invullen. Wanneer u een nieuwe foto als klassenfoto wilt instellen, dient u eerst bij het menu Mijn Foto's een foto up te loaden, en vervolgens op deze pagina de nieuwe foto te kiezen.

 • Hoe verwijder ik een foto ?

  Ga naar "Mijn foto's" en klik onder de foto die u wenst te verwijderen op "Verwijderen".

 • Hoe verwijder ik een klassenfoto ?

  Ga naar "Mijn klassenfoto's" en klik onder de foto die u wenst te verwijderen op "Verwijderen".


Herinnering opzoeken, toevoegen, verwijderen:

 • Hoe kan ik mijn herinneringen eventueel veranderen ?

  Klik in de kolom "Mijn Gegevens" op Mijn herinneringen. U krijgt nu een overzicht van de geplaatste herinneringen en kan deze eventueel aanpassen door op de functie "Instellen" te klikken. Verander nu eventueel de tekst en bevestig met "Instellen".

 • Hoe plaats ik een foto bij mijn herinnering ?

  Klik in de kolom "Mijn Gegevens" op "Mijn herinneringen". U krijgt nu een overzicht van de geplaatste herinneringen en u kan er eventueel een foto bij plaatsen door op de functie "Instellen" te klikken. Zoek daarna naar de gewenste foto op uw harde schijf via de functie "Bladeren" en bevestig met "Instellen".

 • Hoe plaats ik een herinnering bij een school ?

  Nadat u een school hebt toegevoegd aan uw school historie, kunt u een herinnering schrijven. Deze herinneringen kan men lezen bij de pagina van uw school. U kan ook een schoolherinnering plaatsen door op de link "Zoek school" te klikken in het Navigatie menu en de desbetreffende school op te zoeken waar u een herinnering wil schrijven.

 • Hoe verwijder ik een herinnering ?

  Klik in de kolom "Mijn Gegevens" op "Mijn herinneringen". U krijgt nu een overzicht van de geplaatste herinneringen en u kan deze verwijderen door op de functie "Verwijderen" te klikken.

 • Waar kan ik herinneringen lezen van andere Gebruikers ?

  Nadat u "Betalend Gebruiker" bent geworden, kan u alle herinneringen van andere gebruikers lezen op hun persoonlijke pagina. Deze persoonlijke pagina kan u vinden door de functie "Zoek makker" te gebruiken en personen op te zoeken.

Overige:

 • Hoe kan ik betalend lid worden ?

  U kan Betalend lid worden door in de balk onderaan op "Betalend lid worden" te klikken. Op deze pagina vind u alle verdere instructies die nodig zijn om eventueel "Betalend lid te worden". Alvast bedankt voor uw bijdrage. Uw lidgeld wordt geïnvesteerd in reclamecampagnes om het ledenbestand verder uit te bouwen.

 • Hoe kan ik mij aanmelden als Linkpartner ?

  Stuur via het contactformulier uw website gegevens door en wij plaatsen uw tekstlink gratis op onze website in ruil voor een banner of tekstlink op uw website. Wanneer wij echter zien dat onze tekstlink of banner niet op uw website is geplaatst dan zien wij ons genoodzaakt om ook uw tekstlink te verwijderen.


 • Hoe kan ik mij als leraar aanmelden bij een school ?

  Nadat u uw school hebt gevonden kan u zich als leraar aanmelden via de volgende manier. Klik op de schoolnaam en selecteer bij "Opties: ik was leraar op deze school" en vervolledig het formulier. U bent nu aangemeld als leraar bij deze school.

 • Hoe kan ik mij in- of uitschrijven voor de nieuwsbrief ?

  Ga naar "Mijn account" en selecteer of u de Nieuwsbrief wil ontvangen of niet. Klik daarna op versturen en uw aanvraag wordt onmiddellijk uitgevoerd.

 • Ik heb nog een vraag die niet in het F.A.Q menu te vinden is .

  Klik op contact en vervolledig het contactformulier met uw specifieke vraag of opmerking. Het SchoolMakkers T.E.A.M zal zo vlug mogelijk contact met u opnemen.

 • Ik wil dit initiatief steunen, kan dat ?

  Alvast bedankt voor uw bereidwillige medewerking. U kan dit initiatief zeker en vast steunen op ongelooflijk veel manieren. Wij van het SchoolMakkers Team stellen voor, dat u eventueel uw suggestie via het contactformulier kenbaar maakt. Alvast bedankt.

 • Kan ik de website helpen promoten ?

  Iedere extra vorm van promotie is voor ons welkom. Stuur uw voorstel in via het contactformulier, alvast bedankt.

 • Prijs om betalend gebruiker te worden ?

  Deze prijs bedraagt slecht 10 Euro BTW inclusief op jaarbasis.

 • Welke voordelen heb ik als betalend gebruiker ?

  - Contact kunnen opnemen met uw SchoolMakkers.
  - De biografie en schoolherinneringen van alle leden kunnen opvragen.
  - Foto's op ware grootte kunnen bekijken en het bijschrift lezen.
  - Een Tool waarmee u éénvoudig kan zoeken naar : Herinneringen, Biografieën, Foto's, Klassenfoto's, Leraars en Oproepjes. Binnenkort verwacht!)
  - Bekijk de schoolhistorie van Bekende Vlamingen.
  - Een lidkaart die u recht geeft op korting bij deelnenende Partners. (Binnenkort verwacht!)