Krantenartikel

Jonge vrouw uit De Mokker (Koekelare) lanceert www.schoolmakkers.be


In Koekelare, wijk De Mokker lanceerde Lindsay Devriendt (27) uit de Asstraat 1 onlangs (01Maart2005) een gloednieuwe website met name  www.schoolmakkers.be om mensen de kans te geven de schoolvrienden van weleer met elkaar in contact te laten komen.  Volgens Lindsay Devriendt is het instandhouden van deze vriendschapsrelaties een zeer belangrijk element in ons dagdagelijks functioneren. Alleen zo kunnen we onze maatschappij meer leefbaar houden en vechten tegen de afzondering van vandaag de dag. Met deze site wil ze haar bijdrage leveren om de wereld een klein beetje beter te maken.
 

Herschaalde kopie van Lindsay nu.jpg

Nu is de website www.schoolmakkers.be volledig voor de Vlaamse scholen klaargestoomd. Alle Belgische gemeentes zitten er weliswaar in, maar dit is nu enkel in het Nederlands te bekijken. Het is de bedoeling om op termijn ook het Franstalige landsgedeelte op deze site te betrekken. Lindsay Devriendt vertelt:"Ik ben al 5 maanden bezig met deze site en heb hem nu bijna volledig afgewerkt voor het Vlaamse landsgedeelte. Ik ben op het idee gekomen bij het bezoek van een oude schoolvriendin. Ik wilde weten hoe het met mijn oude schoolmakkers ging. Schoolmakkers.be is immers de ideale website om uw klasgenoten nooit meer uit het oog te verliezen. Ikzelf ben alvast benieuwd naar de handel en wandel van mijn schoolkameraden en denk dat er nog heel wat mensen denken zoals ik. Daarom dus dit initiatief. Ik heb precies daarom enorm veel energie in deze site gestoken. De mogelijkheden van deze site zijn tamelijk uitgebreid. Eerst en vooral kunnen de mensen zich gratis registreren. Ze kunnen hun school zoeken en hun school toevoegen aan een persoonlijke account. Bezoekers kunnen hun makkers zoeken en ook hun schoolfoto op het web publiceren. Ze kunnen deze foto's voorzien van commentaar en daarnaast activiteiten zoals kaartingen en fuiven en ook reünies van scholen of klassen aankondigen.Het handige aan deze site is dat ook ouders foto's van hun kleuters kunnen publiceren, om dan later in contact te blijven met elkaar. Na de school blijft het contact meestal weg. Het contact wordt verbroken en dat is zeer spijtig. Heel wat mensen zijn om die reden ook zeer ongelukkig. Ze hebben het zo goed kunnen vinden met hun schoolvrienden en schoolvriendinnen en moeten dan plots vaststellen dat ze bijna alleen op de wereld staan. Ze gaan werken en hebben nu nog enkel contact met hun werkmakkers,” vetelt initiatiefneemster Lindsay Devriendt.


Duurzame vriendschap


„Het leven is echter meer dan werken alleen en al die mooie opgebouwde contacten, zomaar laten verloren gaan, is schandelijk jammer,” zegt Lindsay Devriendt gemotiveerd. „Ik vind dat mensen voor zolang we hier lopen al te vaak de essentie van het leven aan zich voorbij laten gaan. Vriendschap is een zeer belangrijk element in ons dagdagelijks functioneren. (kijkt uiterst serieus) Alleen zo kunnen we onze maatschappij meer leefbaar houden en vechten tegen de afzondering van vandaag de dag. Al te vaak zitten mensen voor hun beeldbuis en hebben ze ondanks de toegenomen communicatiemiddelen te weinig contact met elkaar. Met deze site, wil ik deze negatieve spiraal doorbreken en opnieuw oog hebben voor de kleine, maar daarvoor niet minder mooie dingen van ons bestaan. Daarnaast trachten we ook mensen dichter bij elkaar te brengen die geen computer hebben en willen we de kleinkinderen betrekken in deze site. Zodoende dat de kleinkinderen opnieuw actief de dialoog aangaan met andere generaties. Dit alles om de band tussen de generaties te versterken en voorgoed beter te maken. Met deze site willen wij dus ook een beetje de wereld verbeteren. Hoe klein dat ook mag zijn, het is altijd beter om geëngageerd te zijn en iets te doen aan de verzuring in onze samenleving. Laat ons daarom allen meer samenwerken en samenkomen en opnieuw de sfeer van de menselijke ontmoeting via mijn site stimuleren en opnieuw die unieke momenten naar boven halen, die ons met elkaar verbinden. Onze school waar we school liepen, heeft in ons leven een belangrijk deel uitgemaakt van onze vorming, maar ook van onze persoonlijkheid. Wie we vandaag zijn, heeft ook voor een stuk te maken met de schoolse educatie die we hebben opgedaan, elk met zijn accenten en elk op zijn eigen manier. Ook leraars zullen zich op deze site kunnen opgeven en blijvend kunnen genieten van het contact die ze met hun leerlingen hebben gehad. Het is een kwestie van de contacten die ze hadden, niet verloren te laten gaan, maar eerder verder te stimuleren en verder te bouwen aan duurzame vriendschap ver weg van de interimrelaties en zapcultuur van vandaag," aldus Lindsay Devriendt. (Andy Vermaut) 

Meer info bij Lindsay Devriendt op tel 051 58 03 53 of info@schoolmakkers.be 

Lindsay Devriendt:„Al te vaak zitten mensen voor hun beeldbuis en hebben ze ondanks de toegenomen communicatiemiddelen te weinig contact met elkaar. Met deze site, wil ik deze negatieve spiraal doorbreken.”